Дали постои само еден вид на турско кафе?

Дали постои само еден вид на турско кафе?

Ако мислевте дека има само еден вид на турско ☕️кафе, тогаш грешите❗️❗️

☕️Менангиџ Кафе – всушност не се состои од зрна кафе, туку е направено од овошjе од дрво на латински наречено Pistacia Terebinthus, или Менангиџ на турски.✨

☕️Дибек Кафе – е мешавина од турско кафе☕️, кое доаѓа од Отоманската империја па до денес, здробено со внимателно избрани растенија.✨

 Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...


Print   Email