Информирајте се за младински можности!

Телефон

+389 (0) 48 429 390

Е-маил

infosega@infosega.org.mk

Работно време

Понеделник - Петок           09.00 до 16.30

ИНФО СЕГА новости

Коалиција СЕГА е дел од работната група за креирање Закон за младинско учество и младински политики

Коалиција СЕГА е дел од работната група за креирање Закон за младинско учество и младински политики

Процесот на подготовка на предлог  Закон за младинско учество и младински политики , како иницијатива на Клубот за младински прашања и политики, започна од март 2018 година, со одржување на јавна расправа во Собрание на РСМ и креирањето на работната група.

Коалиција СЕГА - Која е нашата мисија и визија?

Коалиција СЕГА - Која е нашата мисија и визија?

СЕГА е национална платформа на младински организации посветена на лобирање за потребни законски измени, како и посветеност на поддршката на младинскиот активизам, пристап до информации и учество на младите луѓе во активностите за решавање на нивните проблеми.

Средба со ГО од Прилеп во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА

Средба со ГО од Прилеп во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамките на проектот Граѓански ресурсен центар организираше отворен ден со граѓанските организации во Прилеп на 28 мај со почеток во 12:00 часот во просториите на Коалицијата на младински организации СЕГА.

Проект SPRAY: Семинар за планирање на активности

Проект SPRAY: Семинар за планирање на активности

Во периодот од 26 до 28 мај 2019 година, во Басано дел Грапа во Италија, претставник на Коалиција на младински организации СЕГА беше дел од семинарот за планирање на активностите за проектот SPRAY (SPace Regeneration through Art by Youth)

Одржана обука за врснички едукатори на тема „Работнички права за млади, појави кои ги загрозуваат и механизми за заштита“

Одржана обука за врснички едукатори на тема „Работнички права за млади, појави кои ги загрозуваат и механизми за заштита“

Одржана обука за врснички едукатори на тема „Работнички права за млади, појави кои ги загрозуваат и механизми за заштита“

Телефон

+389 (0) 48 429 390

Е-маил

infosega@infosega.org.mk

Адреса

Цар Самоил бр. 18
7500 Прилеп

Publish modules to the "offcanvs" position.