Колку букви може да содржи еден збор?

Колку букви може да содржи еден збор?

Што мислите, колку букви може да содржи еден збор⁉️ 10❓ 20❓ или можеби 30❓

❗️❕ВО ТУРСКИОТ ЈАЗИК ПОСТОИ ЗБОР КОЈ СОДРЖИ ТОЧНО 70 БУКВИ❕❗️

"Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine"

➡️Оваа е најдолгиот турски збор кој содржи 7️⃣   0️⃣   букви. Потекнува од именката "muvaffakiyet" (успех) и значи: „Како да си од оние кои можеби нема лесно да можеме да ги претвориме во создаватели на неуспешни“.????

 ➡️Дали сте изненадени❓ Дали сакате да го учите и истражувате Турскиот јазик полн со изненадувања❓

Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...


Print   Email