ЈАВЕН ПОВИК до сите заинтересирани работодавачи од микро,мали и средни претпријатија

ЈАВЕН ПОВИК до сите заинтересирани работодавачи од микро,мали и средни претпријатија

„Дигитално писмените“ вработени се вистинско богатство за секоја компанија. Ако на вашиот бизнис му се потребни нови вработени или соработници во дигиталната сфера, a сте спремни да инвестирате во онлајн обуки за дигитални вештини со помош на финансиска поддршка – тогаш овој оглас е токму за вас.

За што се работи? Секоја компанија која ќе биде заинтересирана да вработи или да ангажира лица со определени дигитални вештини стекнати преку онлајн обуки добива можност за финансиска поддршка од страна на УНДП. Трошокот за предвидената обука ќе се покрие до 70% од вкупната цена на чинење и максимална сума од 24.000 МКД по лице. Oбуките ќе бидат спроведувани од реномирани спроведувачи на онлајн обуки за дигитални вештини.

 Компанијата сама го бира и номинира лицето, а темата на обука ја избира спроведувачот на обука односно тренинг центарот.

 Сите заинтересирани ги очекуваме да се пријават на овој линк:
https://forms.gle/fguQAuYp1WURVfhK8

 Пријавувањето, по принципот прв пријавен – прв услужен, ќе трае до искористувањето на предвидените средства.

Контакт лице за сите прашања поврзани со мерката:
Гордана Стефковска-Вељановска
 071/292-002
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Активноста ја спроведуваме во рамките на проектот „Креирање можности за работа за сите“ кој е поддржан од 

Embassy of Switzerland in North Macedonia

 


Print   Email